Al sinds 2005
dagelijks bijgewerkt
1.200.000 mensen
bezoeken ons per jaar
Vragen? Bel ons!

Lenen met een pensioen

Kredietverstrekkers bekijken verschillende factoren om te bepalen of ze iemand een lening willen verstrekken. Een hele belangrijke factor is het type inkomen. Kredietverstrekkers hanteren hierbij verschillende acceptatiecriteria per type inkomen. Lenen met een pensioen inkomen kan, maar is niet bij iedere kredietverstrekker mogelijk. Een pensioen geeft op zich niet minder zekerheid, maar wel speelt de leeftijd dan een rol. Kredietverstrekkers hanteren namelijk een maximale leeftijd voor het aanvragen van een lening. Deze maximale leeftijd verschilt per kredietverstrekker.

Meer informatie over de maximale leeftijd bij lenen
Direct de actuele rente vergelijken

Lenen met andere pensioeninkomsten

Heeft u, al dan niet naast een werkgeverspensioen en AOW, ook nog andere pensioenaanvullingen, zoals een lijfrente, dan kan dit vaak ook worden meegenomen in de maximale lening berekening. Let wel, als de aanvulling een korte looptijd heeft, dan kan de kredietverstrekker besluiten deze niet mee te rekenen.

Andere factoren

Kredietverstrekkers kijken naar meerdere factoren dan het inkomen alleen alvorens ze een lening verstrekken. De belangrijkste en meest voorkomende factoren naast het type inkomen zijn:
  • hoogte van het inkomen;
  • woonsituatie en woonlasten;
  • Bureau Krediet Registratie (bij een negatieve registratie wordt zelden een lening verstrekt);
  • gezinssituatie (een alleenstaande heeft vaak lagere kosten dan een gezin met enkele kinderen);
  • leeftijd.