Al sinds 2005
dagelijks bijgewerkt
1.200.000 mensen
bezoeken ons per jaar
Vragen? Bel ons!
Triodos Bank hypotheek

Actuele hypotheekrente Triodos Bank

Hieronder ziet u een overzicht van de actuele hypotheekrente tarieven van de Triodos Bank hypotheken.

Helpdesk medewerker
Zeker weten dat u de juiste hypotheek kiest? Onze experts helpen u graag!
Afspraak maken
Kies een hypotheekvorm
Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Hypotheekproduct(en) Triodos Bank - zonder NHG

Triodos Bank Hypotheek Energielabel C

60%70%80%90%106%
1 jaar4,40%4,50%4,55%4,60%4,65% 
2 jaar4,35%4,45%4,50%4,55%4,60% 
5 jaar4,20%4,30%4,35%4,40%4,45% 
6 jaar4,25%4,35%4,40%4,45%4,50% 
7 jaar4,25%4,35%4,40%4,45%4,50% 
10 jaar4,18%4,28%4,33%4,38%4,43% 
12 jaar4,45%4,55%4,60%4,65%4,70% 
15 jaar4,60%4,70%4,75%4,80%4,85% 
20 jaar4,70%4,80%4,85%4,90%4,95% 

Vergelijk alle hypotheken om de laagste hypotheekrente te vinden

Overzicht van de laatste rentewijzigingen

Deze rentepercentages hebben een beperkte geldigheidsduur; derhalve kunnen aan deze rentepercentages geen rechten ontleend worden.
Na het invullen van uw gegevens wordt er contact met u opgenomen door een hypotheekexpert van Finckers. De door u ingevulde gegevens komen automatisch bij Finckers terecht - daarmee kunnen zij contact met u opnemen. Ze worden niet bij Actuelerentestanden.nl opgeslagen. Meer informatie over uw gegevens vindt u in onze privacyverklaring.

Triodos Bank Hypotheekrente verwijst naar de rente die Triodos Bank in rekening brengt voor haar hypothecaire leningen. In deze blog zullen we de actuele hypotheekrentes bij Triodos Bank onderzoeken, alsook de rentetarieven voor annuïtaire en lineaire hypotheken.

Wat zijn de actuele hypotheekrentes bij Triodos Bank?

De actuele hypotheekrentes bij Triodos Bank vindt u in het tabel op deze pagina:

Wat is het verschil tussen een variabele en een vaste hypotheekrente bij Triodos Bank?

Het verschil tussen een variabele en een vaste hypotheekrente bij Triodos Bank ligt in de stabiliteit van het rentepercentage. Bij een variabele hypotheekrente verandert het rentepercentage gedurende de looptijd van de hypotheek, afhankelijk van de marktrente. Aan de andere kant, bij een vaste hypotheekrente wordt het rentepercentage aan het begin van de looptijd vastgesteld en blijft het gedurende de gehele looptijd ongewijzigd.

Bij een variabele hypotheekrente kunnen de maandelijkse kosten stijgen of dalen, afhankelijk van de marktomstandigheden. Dit biedt een potentieel voordeel als de rente daalt, maar het brengt ook een risico met zich mee als de rente stijgt. Daarom wordt dit meestal overwogen door degenen die financiële risico's kunnen absorberen.

Daarentegen biedt een vaste hypotheekrente zekerheid over de maandelijkse kosten, ongeacht de schommelingen in de marktrente. Dit is vooral gunstig voor mensen die budgetzekerheid en stabiliteit op lange termijn willen.

Bij Triodos Bank worden zowel variabele als vaste hypotheekrentetarieven aangeboden, met vaste renteperioden van 1 tot 30 jaar. De keuze tussen de twee hangt af van de individuele financiële situatie en risicotolerantie van de klant.

Wat zijn de rentevaste periodes bij Triodos Bank Hypotheekrente?

De rentevaste periodes bij Triodos Bank Hypotheekrente zijn 1, 2, 3, 5, 7, 10, 12, 15, 20, 25 en 30 jaar. Deze perioden bieden flexibiliteit voor de hypotheeknemers. Hiermee kunnen zij hun hypotheekrente vastzetten voor een bepaalde termijn, afhankelijk van hun financiële situatie en vooruitzichten. De keuze van de rentevaste periode beïnvloedt de maandelijkse hypotheekbetalingen en het totale bedrag dat over de looptijd van de hypotheek betaald zal worden. Een langere rentevaste periode biedt zekerheid van een vaste rente voor een langere tijd, maar komt vaak met een hogere rente dan bij kortere rentevaste periodes. Bij een kortere rentevaste periode is de rente over het algemeen lager, maar dit brengt meer risico met zich mee omdat de rente na deze periode kan stijgen. Triodos Bank biedt ook de mogelijkheid om tussentijds de rentevaste periode aan te passen. Dit geeft hypotheeknemers de flexibiliteit om hun hypotheek aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een Triodos Bank hypotheek met lage rente?

Om in aanmerking te komen voor een hypotheek met lage rente bij Triodos Bank, moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. Deze omvatten het hebben van een stabiel inkomen, een positieve BKR-registratie, en voldoende eigen geld om de bijkomende kosten te dekken.

Het inkomen speelt een belangrijke rol bij het verkrijgen van een hypotheek. Triodos Bank eist een stabiel inkomen dat voldoende is om de hypotheeklasten te dragen. De hoogte van het inkomen bepaalt mede de hoogte van de hypotheek die u kunt krijgen.

Een positieve BKR-registratie is een andere belangrijke voorwaarde. Als u negatief geregistreerd staat bij het BKR, kan dit uw kansen op een hypotheek bij Triodos Bank belemmeren.

Daarnaast is het noodzakelijk om voldoende eigen geld te hebben om de bijkomende kosten te dekken. Deze kosten omvatten onder andere de kosten koper (k.k.), notariskosten en eventuele kosten voor een hypotheekadviseur.

Het is ook belangrijk op te merken dat Triodos Bank duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De bank kan dus ook de duurzaamheid van de woning die u wilt kopen in overweging nemen bij het beoordelen van uw hypotheekaanvraag.

Zorg ervoor dat u deze voorwaarden grondig begrijpt en aan hen voldoet voordat u een aanvraag doet. Het niet voldoen aan deze voorwaarden kan leiden tot afwijzing van uw hypotheekaanvraag.

Kan ik profiteren van rentekortingen bij Triodos Bank Hypotheekrente?

Ja, u kunt profiteren van rentekortingen bij Triodos Bank Hypotheekrente. Triodos Bank biedt rentekortingen aan klanten die voldoen aan bepaalde duurzaamheidscriteria. Als uw woning een bepaalde energielabel of een Groenverklaring heeft, komt u in aanmerking voor deze rentekorting. Deze kortingen kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke duurzaamheidsclassificatie van uw woning. Het is echter belangrijk te vermelden dat deze kortingen onderhevig kunnen zijn aan veranderingen in het beleid van de bank. Daarnaast zijn er ook andere factoren die de hypotheekrente kunnen beïnvloeden, zoals de looptijd van de lening en uw persoonlijke financiële situatie. Het is dus raadzaam om altijd advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat u beslissingen neemt op basis van rentekortingen.

Wat zijn de gevolgen van het oversluiten van mijn hypotheek voor mijn Triodos Bank hypotheekrente?

Het oversluiten van uw hypotheek kan leiden tot een wijziging in uw Triodos Bank hypotheekrente. Uw nieuwe hypotheekrente hangt af van de huidige marktrente en de voorwaarden van Triodos Bank op het moment van oversluiten.

Oversluiting van een hypotheek is een proces waarbij uw huidige hypotheekschuld wordt afgelost en een nieuwe hypotheek wordt afgesloten, vaak tegen een lagere rente. Dit kan gevolgen hebben voor uw hypotheekrente bij Triodos Bank. Bijvoorbeeld, als de huidige marktrente lager is dan uw oorspronkelijke hypotheekrente, kan uw nieuwe hypotheekrente lager zijn.

Het is belangrijk op te merken dat oversluiting ook kosten met zich mee kan brengen. Deze kunnen bestaan uit boeterente, notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de resterende looptijd van uw huidige hypotheek en de hoogte van de hypotheekrente op het moment van oversluiten. Het is raadzaam om deze kosten mee te nemen in uw beslissing om uw hypotheek over te sluiten.

Daarnaast kan de hoogte van uw nieuwe hypotheekrente bij Triodos Bank ook afhangen van de risico-opslag die de bank hanteert. Dit is een opslag op de basisrente die afhankelijk is van de verhouding tussen de hoogte van uw hypotheek en de waarde van uw woning. Als deze verhouding verandert door het oversluiten van uw hypotheek, kan dit invloed hebben op de risico-opslag en daarmee op uw hypotheekrente.

Alles bij elkaar genomen, is het oversluiten van uw hypotheek een beslissing die zorgvuldige overweging vereist. Hoewel het kan leiden tot een lagere hypotheekrente, kunnen de bijbehorende kosten en de mogelijke wijziging in de risico-opslag van invloed zijn op de uiteindelijke besparing. Het is daarom raadzaam om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat u besluit uw hypotheek over te sluiten.

Hypotheekrente vergelijken

Vind de laagste hypotheekrente van dit moment door de actuele hypotheekrente te vergelijken van alle banken. Actuelerentestanden.nl maakt hypotheekrentes vergelijken eenvoudig en overzichtelijk. Kies de beste hypotheek voor u door de rente, hypotheekvorm, rentevastperiode en risicoklasse te vergelijken. Let op, de Hypotheek met het laagste rentetarief is niet altijd de beste hypotheek voor u. Dat hangt immers ook af van de voorwaarden. Welke hypotheekvoorwaarden zijn voor u belangrijk? Neem gratis en vrijblijvend contact op met een hypotheekexpert, door naar de hypotheekrente vergelijkingspagina te gaan, op "Offerte" te klikken en uw gegevens intevullen.