Al sinds 2005
dagelijks bijgewerkt
1.200.000 mensen
bezoeken ons per jaar
Eerlijk vergelijken
volledig onafhankelijk

Sparen met de hoogste rente

Vergelijken van spaarrentes en meer

Voor uw spaargeld wilt u toch de hoogste rente die u kunt krijgen? De spaarrente vergelijken doet u op ActueleRentestanden.nl, wij houden de rentes op spaarrekeningen en deposito’s dagelijks voor u bij. Zo kunt u altijd zien bij welke spaarbank u kunt sparen met de beste rente. Check de vergelijking van spaarrentes regelmatig om het beste rendement op uw geld te krijgen!

De beste spaarrentes

Hoogste spaarrente vrij sparen

Lloyds Bank

Internet Spaarrekening
0,30%

Bigbank

Flexibel Sparen
0,30%

Openbank

Open Spaarrekening
0,20%

LeasePlan Bank

Flexibel Sparen
0,10%

NIBC Direct

Direct Spaarrekening
0,10%
alle spaarrentes
Hoogste depositorente
6 mnd

Banca Privata Leasing (via Raisin)

Deposito
0,40%
1 jaar

BlueOrange (via Raisin)

Deposito
0,71%
2 jaar

J&T Banka (via Raisin)

Deposito
1,20%
5 jaar

J&T Banka (via Raisin)

Deposito
1,40%
10 jaar

Bigbank

Deposito
1,50%
alle depositorentes

Historie van de spaarrentes

In bovenstaande grafiek ziet u de hoogste rentes voor spaarrekeningen zonder voorwaarden. Deze spaarvorm wordt ook wel vrij sparen genoemd en zijn vrij opneembare spaarrekeningen zonder beperkingen. Deze grafiek geeft een goed beeld van de historische spaarrente.

Sparen met de beste rente

Sparen doet u niet voor niets: het gaat om het bereiken van uw spaardoel met de hoogste rente die daarbij past. Daarvoor kijkt u allereerst naar de spaarvorm, vervolgens naar de spaarrentes.

Spaarvorm kiezen

De keuze van de beste spaarvorm hangt samen met uw spaardoel en uw verwachtingen omtrent de rente-ontwikkeling. Heeft u een groot bedrag dat u pas over langere tijd nodig heeft en verwacht u geen rentestijgingen, dan is een deposito met een vaste rente een logische keuze. Anders kiest u waarschijnlijk voor een spaarrekening met een variabele rente.

Rente-ontwikkeling

De toekomstige ontwikkeling van de rente op spaarrekeningen is lastig te voorspellen. Wilt u hier toch een idee over vormen - kijk dan naar de ontwikkeling van de rente die de ECB hanteert en de Euribor rentes. Deze rentes geven een aardig beeld: de spaarrentes volgen de richting van deze tarieven doorgaans met enige vertraging.

Spaarrekeningen en rentes vergelijken

Na de keuze tussen spaarrekening of deposito volgt de keuze van een specifieke spaarbank en rekening. Hierbij kijkt nu naar het garantiestelsel waaronder de bank valt, naar de voorwaarden van de rekening en natuurlijk naar de spaarrente.

Diverse rentevergelijkingen

In onze vergelijking van spaarrentes maken we onderscheid tussen alle spaarrekeningen, sparen zonder voorwaarden, depositosparen en zakelijk sparen. Welke vergelijking u gebruikt hangt af van de spaarvorm die u gekozen heeft. Vervolgens zijn vooral de rentes belangrijk: u kiest dan voor de spaarrekening met de hoogste rente binnen de spaargarantie die u vertrouwt.

Check de voorwaarden

Natuurlijk draait het bij sparen niet alleen om de rente: de eventuele voorwaarden kunnen van grote invloed zijn. De variatie in spaarvoorwaarden is groot - dus kijk bij sparen met voorwaarden goed welke afspraken u met de bank maakt bij het afsluiten van de spaarrekening. Ook bij deposito's zijn er verschillen, vooral als het gaat om voortijdige opnames.

Spaarberekeningen maken

Wilt u een goed doordacht spaarplan maken? Gebruik dan onze spaarberekeningen: daarmee kunt u eenvoudig berekenen welk bedrag uw spaargeld gaat opleveren. Of juist hoeveel u moet storten om over een bepaalde tijd op het door u gewenste spaarkapitaal uit te komen.