Al sinds 2005
dagelijks bijgewerkt
1.200.000 mensen
bezoeken ons per jaar
Vragen? Bel ons!

Internationaal spaarplatform Raisin

Wat is Raisin voor bedrijf?

Internationaal sparen is in Nederland nog relatief nieuw. In Duitsland bestaat het al langer. Raisin was het eerste bedrijf dat internationaal sparen grootschalig mogelijk maakte in Duitsland. Het is in Duitsland uitgegroeid tot een veelgebruikt internationaal spaarplatform dat al meerdere malen verkozen is als beste Duitse depositomarktplaats. Sinds 2018 is Raisin ook actief in Nederland.

Waarom sparen in het buitenland?

Het antwoord op de vraag waarom u zou gaan sparen in het buitenland is eenvoudig: in sommige andere landen liggen de spaarrentes hoger dan in Nederland. Als u gebruik wilt maken van die hogere spaarrente heeft u een spaarrekening nodig bij zo'n buitenlandse bank. Dat kan ingewikkeld zijn qua proces, identificatie en communicatie. Daarom zijn er partijen als Raisin actief in de spaarmarkt. Internationale spaarplatforms verzorgen voor u het proces, de identificatie en de communicatie. U hoeft alleen maar bij het platform zelf een account te openen (of een rekening te openen) en kunt dan via die rekening sparen bij allerlei buitenlandse banken.

Lees voordat u besluit te gaan sparen bij een bank in het buitenland goed welke aandachtspunten daarbij van belang zijn!

Vergelijk de deposito rentes inclusief het aanbod van Raisin