Al sinds 2005
dagelijks bijgewerkt
1.200.000 mensen
bezoeken ons per jaar
Eerlijk vergelijken
volledig onafhankelijk

Internationaal spaarplatform Savedo

Wat is Savedo voor bedrijf?

Savedo is een internationaal spaarplatform. Om het u gemakkelijker te maken om te sparen bij een bank in het buitenland zijn er internationale spaarplatforms. Dat zijn organisaties die afspraken maken met interessante banken in het buitenland. Ze treden in feite als tussenpersoon op tussen u en die banken.

Bezoek de website van Savedo

Hogere spaarrente bij banken in het buitenland

In sommige andere landen ligt het renteniveau hoger dan in Nederland. Als u gebruik wilt maken van die hogere spaarrente heeft u een spaarrekening nodig bij zo'n buitenlandse bank. Dat kan ingewikkeld zijn qua proces, identificatie en communicatie.

Internationale spaarplatforms

Om het aanhouden van spaargeld in het buitenland gemakkelijker te maken zijn er internationale spaarplatforms ontstaan. Zij verzorgen voor u het proces, de identificatie en de communicatie. Zelf communiceert u alleen met het platform - gewoon in het Nederlands.

Savedo - actief sinds 2014

Het internationale spaarplatform Savedo is in 2014 gestart in Duitsland. In 2016 kwamen de diensten van Savedo ook beschikbaar voor de Nederlandse markt. U opent eenmalig een gratis rekening bij Savedo en kunt vanuit die rekening geld inleggen op deposito's bij allerlei banken in de Europese Unie (EU). Voor het openen van die rekening moet u geïdentificeerd worden. Omdat de identificatie-eisen per land verschillen doet Savedo dat op de strengste manier: persoonlijk. Er komt iemand naar u toe voor persoonlijke identificatie.

Administratieve ondersteuning

Savedo verzorgt niet alleen de reguliere communicatie met de bank van uw keuze. Er is ook hulp bij het voorkomen van bronheffing over uw spaarrente en - mocht dat nodig zijn en als u dat wilt - bij het claimen van uw spaargeld in het kader van het depositogarantiestelsel.

Lees voordat u besluit te gaan sparen bij een bank in het buitenland goed welke aandachtspunten daarbij van belang zijn!

Vergelijk de deposito rentes inclusief het aanbod van Savedo