Al sinds 2005
dagelijks bijgewerkt
1.200.000 mensen
bezoeken ons per jaar
Vragen? Bel ons!

Woonverzekering

Onder een woonverzekering wordt meestal een combinatieverzekering verstaan van een opstalverzekering, inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringen heeft u als huiseigenaar zeker nodig. Hieronder worden de genoemde verzekeringen kort toegelicht. De voornaamste reden om deze verzekeringen in een combinatieverzekering af te sluiten is het feit dat u vaak goedkoper uit bent. Er geldt vaak een korting. Een bijkomende reden kan zijn dat u het prettig vindt om 1 verzekeringsmaatschappij te hebben voor al deze verzekeringen. Op het moment dat er dan wat is, kunt u altijd bij dezelfde verzekeringsmaatschappij (of tussenpersoon) aankloppen.
  • opstalverzekering
    Met een opstalverzekering (ook vaak woonhuisverzekering genoemd) kunt u uw woonhuis en de daarbij behorende onroerende zaken verzekeren tegen schade als gevolg van onder andere inbraak, brand en storm.
  • inboedelverzekering
    Met een inboedelverzekering kunt u uw inboedel (alle roerende zaken die bij uw huishouden horen) verzekeren tegen schade als gevolg van onder andere inbraak, brand en storm.
  • aansprakelijkheidsverzekering
    Met een aansprakelijkheidsverzekering kunt u de schade die u als particulier onbedoeld aan anderen toebrengt afdekken. Hieronder valt normaal gesproken ook de schade die ontstaat door een gebrek aan uw woonhuis (bijv. door een vallende dakpan). Vandaar dat de aansprakelijkheidsverzekering ook een onderdeel is van de woonverzekering.
Meer informatie over hypotheken