Al sinds 2005
dagelijks bijgewerkt
1.200.000 mensen
bezoeken ons per jaar
Vragen? Bel ons!
Alle spaarrekeningen vergelijken
Op deze pagina vindt u een overzicht van alle spaarrekeningen die wij op ActueleRentestanden.nl vergelijken. Hierbij gaat het dus zowel om de spaarrekeningen waarbij geen beperkende voorwaarden gelden (vrij sparen) als spaarrekeningen die wel beperkingen kennen. Denk hierbij aan spaarrekeningen met opname- of juist stortingsbeperkingen of rekeningen die alleen voor specifieke doelgroepen bedoeld zijn zoals jeugdspaarrekeningen.

De actuele spaarrente tarieven zijn het laatst gecontroleerd op: 24-5-2024.

Overzicht alle spaarrekeningen


4,00%
Trade Republic - Rekening
De rente op de rekening van Trade Republic geldt tot een bedrag van 50.000 euro. Boven dat saldo wordt er geen rente vergoed.
Voor meer informatie klik hier...

3,66%
Santander Consumer Bank - Spaarrekening
Santander Consumer Bank valt niet onder het Nederlandse garantiestelsel maar onder het Spaanse garantiestelsel. Het spaargeld is bij deze rekening vrij opneembaar en er zijn ook geen andere beperkende voorwaarden. De bank zelf publiceert standaard de nominale rente. Omdat er vaker dan 1 keer per jaar rente uitgekeerd wordt, is deze nominale rente iets lager dan de effectieve rente.
Voor meer informatie klik hier...

3,50%
Banca Progetto (via Raisin) - Spaarrekening
Je kunt bij deze spaarrekening niet tussentijds bijstorten. Dus je moet gelijk het gewenste spaarbedrag storten of later een extra spaarrekening openen (dat kan wel). Als je geld op wilt nemen, moet je ook het volledig bedrag opnemen. Daarbij geldt een opzegtermijn van een aantal dagen.
Voor meer informatie klik hier...

3,36%
Collector (via Raisin) - Spaarrekening
Collector valt onder het Zweedse garantiestelsel. Op deze rekening is spaargeld vrij toegankelijk zonder beperkingen. Hier treft u de effectieve rente aan. De bank (Raisin) geeft standaard de nominale rente weer. Door de meerdere rente-uitkeringen per jaar is de nominale rente iets lager dan de effectieve rente.
Voor meer informatie klik hier...

3,35%
Alisa Bank (via Raisin) - Spaarrekening
Alisa Bank valt niet onder het Nederlandse garantiestelsel maar onder het Finse garantiestelsel. Het spaargeld is bij deze rekening vrij opneembaar en er zijn ook geen andere beperkende voorwaarden. Hier ziet u de effectieve rente op deze spaarrekening. De bank zelf publiceert standaard de nominale rente. Omdat er vaker dan 1 keer per jaar rente uitgekeerd wordt, is deze nominale rente iets lager dan de effectieve rente.
Voor meer informatie klik hier...

3,35%
Distingo Bank (via Raisin) - Spaarrekening
Distingo Bank valt niet onder het Nederlandse garantiestelsel maar onder het Franse garantiestelsel. Het spaargeld is bij deze rekening vrij opneembaar en er zijn ook geen andere beperkende voorwaarden. Hier ziet u de effectieve rente op deze spaarrekening. De bank zelf publiceert standaard de nominale rente. Omdat er vaker dan 1 keer per jaar rente uitgekeerd wordt, is deze nominale rente iets lager dan de effectieve rente.
Voor meer informatie klik hier...

3,33%
Nordax Bank (via Raisin) - Spaarrekening
Nordax valt niet onder het Nederlandse garantiestelsel maar onder het Zweedse garantiestelsel. Het spaargeld is bij deze rekening vrij opneembaar en er zijn ook geen andere beperkende voorwaarden. Hier ziet u de effectieve rente op deze spaarrekening. De bank zelf publiceert standaard de nominale rente. Omdat er vaker dan 1 keer per jaar rente uitgekeerd wordt, is deze nominale rente iets lager dan de effectieve rente.
Voor meer informatie klik hier...

3,29%
Klarna (via Raisin) - Spaarrekening
Deze spaarrekening kun je openen via het spaarplatform Raisin. Klarna valt niet onder het Nederlandse garantiestelsel maar onder het Zweedse depositogarantiestelsel. Hier ziet u de effectieve rente op deze spaarrekening. De bank zelf publiceert standaard de nominale rente. Omdat er vaker dan 1 keer per jaar rente uitgekeerd wordt, is deze nominale rente iets lager dan de effectieve rente.
Voor meer informatie klik hier...

3,24%
InBank (via Raisin) - Spaarrekening
Spaarrekening zonder beperkingen. InBank valt niet onder het Nederlandse garantiestelsel maar onder het Estlandse depositogarantiestelsel. Hier ziet u de effectieve rente op deze spaarrekening. De bank zelf publiceert standaard de nominale rente. Omdat er vaker dan 1 keer per jaar rente uitgekeerd wordt, is deze nominale rente iets lager dan de effectieve rente.
Voor meer informatie klik hier...

3,04%
CKV Spaarbank (via Raisin) - Spaarrekening
Deze spaarrekening valt onder het Belgische garantiestelsel. Op de spaarrekening moet altijd een saldo van minimaal 1.000 euro staan. Wil je geld opnemen waardoor het saldo lager wordt, dan moet je de spaarrekening opheffen. Hier ziet u de effectieve rente op deze spaarrekening. De bank zelf publiceert standaard de nominale rente. Omdat er vaker dan 1 keer per jaar rente uitgekeerd wordt, is deze nominale rente iets lager dan de effectieve rente.
Voor meer informatie klik hier...

3,00%
Bigbank - Flexibel Sparen
Deze bank valt niet onder het Nederlandse garantiestelsel maar onder het Estlandse garantiestelsel. Beheer via internet.
Voor meer informatie klik hier...

3,00%
Lloyds Bank - Internet Spaarrekening
Beheer via internet. Deze bank valt niet onder het Nederlandse garantiestelsel maar onder het Duitse depositogarantiestelsel. Er geldt tijdelijk een extra rente van 0,50% (dus in totaal 3%). Die rente geldt tot en met 27 mei 2024.
Voor meer informatie klik hier...

2,93%
Renault Bank (via Raisin) - Spaarrekening
Deze spaarrekening loopt via het spaarplatform Raisin. Renault Bank valt niet onder het Nederlandse garantiestelsel maar onder het Franse depositogarantiestelsel. Hier ziet u de effectieve rente op deze spaarrekening. De bank zelf publiceert standaard de nominale rente. Omdat er vaker dan 1 keer per jaar rente uitgekeerd wordt, is deze nominale rente iets lager dan de effectieve rente.
Voor meer informatie klik hier...

2,93%
TF Bank (via Raisin) - Spaarrekening
TF Bank valt niet onder het Nederlandse garantiestelsel maar onder het Zweedse garantiestelsel. Het spaargeld is bij deze rekening vrij opneembaar en er zijn ook geen andere beperkende voorwaarden. Hier ziet u de effectieve rente op deze spaarrekening. De bank zelf publiceert standaard de nominale rente. Omdat er vaker dan 1 keer per jaar rente uitgekeerd wordt, is deze nominale rente iets lager dan de effectieve rente.
Voor meer informatie klik hier...

0,00%
t/m
2,75%
BUX - Rekening
Sparen bij BUX gaat via de BUX app. De spaarrente vergoeding alleen geldt over de eerste 25.000 euro saldo. Voor het aanhouden van een rekening brengt Bux € 2.99 per maand aan service fee in rekening.
Voor meer informatie klik hier...

2,65%
Openbank - Open Spaarrekening
Openbank valt niet onder het Nederlandse garantiestelsel maar onder het Spaanse garantiestelsel. De Open Spaarrekening is onderdeel van het gratis betaalpakket van Openbank. Er geldt nu een actie: de eerste 6 maanden 3,65% rente over de eerste 1.000.000 euro spaargeld.
Voor meer informatie klik hier...

2,60%
Scalable Capital - PRIME+ rekening
Bij Scalable Capital kun je zowel sparen als beleggen. Als je spaart, wordt het spaargeld bewaard bij een Duitse depotbank, Baader Bank AG. Deze bank is onderworpen aan de Duitse depositobescherming. Scalable Capital biedt meerdere pakketten aan, waarbij de hier genoemde rente alleen geldt bij het PRIME+ pakket. Dit spaar- en beleggingspakket met een vast handelstarief kost 4,99 euro per maand. Er geldt voor nieuwe klanten tijdelijk een actierente van 4% voor de eerste 4 maanden.
Voor meer informatie klik hier...

2,60%
DHB Bank - CombiSpaarrekening 99
Als u geld op wilt nemen van deze rekening, dan moet u dat 99 dagen van tevoren doorgeven.
Voor meer informatie klik hier...

2,60%
Yapi Kredi - Euro-plus spaarrekening
Spaargeld opnemen en storten kan op elk moment en zonder kosten.
Voor meer informatie klik hier...

2,55%
DHB Bank - CombiSpaarrekening 66
Als u geld op wilt nemen van deze rekening, dan moet u dat 66 dagen van tevoren doorgeven.
Voor meer informatie klik hier...

2,50%
DHB Bank - CombiSpaarrekening 33
Als u geld op wilt nemen van deze rekening, dan moet u dat 33 dagen van tevoren doorgeven.
Voor meer informatie klik hier...

2,50%
Evi van Lanschot - Evi Spaarrekening
Bij EVI open je een beleggingsrekening waarbij tevens een spaarrekening geopend wordt. Dus primair is deze rekening bedoeld voor geld dat tijdelijk niet belegd wordt. Er geldt een minimale inleg van 10.000 euro. Verder geen beperkende voorwaarden. Beheer via internet.
Voor meer informatie klik hier...

2,46%
Bunq - Easy Savings - spaarrekening
Sparen bij Bunq gaat via de Bunq-app. Als je bij Bunq wilt sparen, kun je kiezen tussen alleen een spaarrekening (gratis, koppeling aan een externe betaalrekening mogelijk) of een betaalapp (betaald abonnement) waar je de spaarrekening aan kunt koppelen. Voor beiden geldt dat de spaarrente vergoeding alleen geldt over de eerste 100.000 euro saldo. Je kunt onbeperkt storten. Opnemen kan maximaal 2 keer per maand.
Voor meer informatie klik hier...

2,40%
Rabobank - Rabo TijdslotSparen 90
Bij deze spaarrekening moet je een opname 90 dagen van te voren doorgeven.
Voor meer informatie klik hier...

2,30%
Anadolubank - Alfa Slimmer Sparen
Spaarrekening zonder beperkende voorwaarden alleen te beheren via internet. Rentebijschrijving per jaar. Inleg maximaal 500.000 euro.
Voor meer informatie klik hier...

2,30%
DHB Bank - S@veOnline Rekening
Beheer van de rekening via internet (internetsparen). Tijdelijke actierente voor nieuwe klanten van 2,85% voor de eerste 6 maanden.
Voor meer informatie klik hier...

2,25%
Anadolubank - Alfa Spaarrekening
Spaarrekening zonder beperkende voorwaarden met een inleg van maximaal 500.000 euro. Rentebijschrijving per kwartaal.
Voor meer informatie klik hier...

2,25%
Anadolubank - Alfa Rente Direct Spaarrekening
Spaarrekening zonder beperkende voorwaarden. Rente wordt dagelijks berekend en bijgeschreven. Inleg maximaal 500.000 euro.
Voor meer informatie klik hier...

2,25%
Argenta - Jongeren spaarrekening
Rekening waarop ouders kunnen sparen voor hun kinderen. De rekening wordt vanaf 18 jarige leeftijd omgezet naar de Argenta Internet Spaarrekening.
Voor meer informatie klik hier...

2,25%
Triodos Bank - Kinder Toekomst Plan
Spaarrekening waarop (groot)ouders kunnen sparen voor hun (klein)kind. Het Kinder Toekomst Plan kan geopend worden tot het 12e levensjaar van het kind. Op de 18e verjaardag wordt de rekening automatisch omgezet in een andere spaarrekening. Wanneer u of het kind tussentijds geld op wilt nemen voor studiedoeleinden, zijn hier geen kosten aan verbonden. Voor opnames die voor de 18e verjaardag plaatsvinden met een ander bestedingsdoel geldt bij opname een boete.
Voor meer informatie klik hier...

2,22%
LeasePlan Bank - Flexibel Sparen
Beheer van de rekening via internet. Wij tonen de effectieve rente van deze spaarrekening. Leaseplan Bank zelf toont meestal de nominale rente (vaak iets lager dan effectief).
Voor meer informatie klik hier...

2,15%
Argenta - Internetspaarrekening
Spaargeld opnemen en storten kan op elk moment en zonder kosten.
Voor meer informatie klik hier...

1,75%
t/m
2,15%
NIBC - Kwartaalspaarrekening
De maximale rente bestaat uit een basisrente en een bonusrente. De bonusrente ontvangt u over het geld dat een heel kalenderkwartaal op uw spaarrekening staat. Zowel de basisrente als de bonusrente kan afhangen van het spaarsaldo.
Voor meer informatie klik hier...

2,10%
Centraal Beheer - RentePlus Rekening
Flexibele spaarrekening van Centraal Beheer.
Voor meer informatie klik hier...

2,00%
NIBC - Direct Spaarrekening
Beheer van de rekening via internet.
Voor meer informatie klik hier...

2,00%
ASN Bank - Jeugdsparen
Rekening waarop (groot)ouders kunnen sparen voor (klein)kinderen. De spaarrekening staat op naam van het kind (van 0 tot 18 jaar). Tot zijn of haar achttiende verjaardag staat het geld vast. Tussentijds opnemen van spaartegoed is niet mogelijk, behalve voor aantoonbare studiekosten vanaf het voortgezet onderwijs.
Voor meer informatie klik hier...

2,00%
Knab - Flexibel Sparen
Spaarrekening via internet te beheren. De betaalrekening van Knab is verplicht. Aan deze betaalrekening zijn kosten verbonden.
Voor meer informatie klik hier...

1,90%
t/m
2,00%
Nationale Nederlanden - Internetsparen
Spaarrekening zonder beperkende voorwaarden die via internet beheerd kan worden.
Voor meer informatie klik hier...

2,00%
Rabobank - RegenboogRekening
Spaarrekening waarop (groot)ouders kunnen sparen voor (klein)kinderen. De spaarrente kan afhangen van het spaarsaldo.
Voor meer informatie klik hier...

2,00%
Rabobank - Rabo Beheerd Schenken
Rabo Beheerd Schenken is bedoeld voor klanten van de Rabobank die willen schenken aan hun (klein) kinderen. De spaarrente kan afhangen van het spaarsaldo.
Voor meer informatie klik hier...

1,55%
t/m
2,00%
Van Lanschot - Spaarrekening
Dit product is alleen verkrijgbaar voor de private banking klanten van Van Lanschot.
Voor meer informatie klik hier...

1,90%
SNS Bank - Jeugd Sparen
SNS Jeugd Sparen is een internetspaarrekening bedoeld voor jongeren tot 18 jaar. Het spaarsaldo is zonder beperking beschikbaar.
Voor meer informatie klik hier...

1,90%
RegioBank - Zilvervloot Sparen
Spaarrekening bedoeld voor (groot)ouders om te sparen voor hun (klein)kinderen. Bonus mogelijk tot in totaal 1% van het spaarbedrag. Openen kan alleen via een RegioBank kantoor. Maximale storting van 600 euro per jaar.
Voor meer informatie klik hier...

1,90%
RegioBank - JongWijs
Rekening voor jongeren tot 18 jaar. Deze rekening groeit met de rekeninghouder mee. Dat houdt in dat de rekening extra mogelijkheden biedt naarmate de rekeninghouder ouder wordt. De rente wordt lager na de 18e verjaardag. Openen kan alleen via een RegioBank kantoor.
Voor meer informatie klik hier...

1,90%
SNS Bank - Zilvervloot Sparen
Spaarrekening waarop (groot)ouders kunnen sparen voor hun (klein)kinderen. Bonus mogelijk tot 1% van het spaarbedrag. Je kunt tot 600 euro per jaar sparen.
Voor meer informatie klik hier...

0,60%
t/m
1,80%
SNS Bank - Internet Sparen
De hoogte van de rente is afhankelijk van het spaarsaldo. Beheer van de rekening gaat via internet (internetsparen).
Voor meer informatie klik hier...

0,60%
t/m
1,80%
RegioBank - Spaar-op-Maat Vrij
Bij de Spaar-op-Maat rekening kunt u zelf kiezen of u het geld vrij beschikbaar wenst te houden (variabele rente) of vast wil zetten (vaste rente). Bij de Spaar-op-Maat Vrij is het geld vrij opneembaar. De hoogte van de rente hangt af van het spaarsaldo.
Voor meer informatie klik hier...

1,77%
Credit Europe Bank - Spaarrekening
Beheer van de rekening via internet (internetsparen). Er geldt een tijdelijke actie: nieuwe klanten ontvangen over de eerste 6 maanden een actierente van 3,75% p.j.
Voor meer informatie klik hier...

0,55%
t/m
1,75%
ASN Bank - Beleggingsrekening
Met de ASN Beleggingsrekening (voorheen Optimaalbeleggen) kunt u kiezen uit duurzaam sparen of duurzaam beleggen in de ASN Beleggingsfondsen.
Voor meer informatie klik hier...

0,55%
t/m
1,75%
ASN Bank - Ideaalsparen
Flexibele, duurzame spaarrekening.
Voor meer informatie klik hier...

1,75%
Brand New Day - Spaarrekening
Spaargeld opnemen en storten kan op elk moment en zonder kosten.
Voor meer informatie klik hier...

1,75%
GarantiBank - Gouden Klaver Rekening
Dagelijkse vrij opvraagbare spaarrekening met beheer via post of telefoon. Er geldt voor nieuwe spaarders tijdelijk een rente van 3,60% tot en met 31 mei 2024.
Voor meer informatie klik hier...

1,75%
GarantiBank - Gouden Internet Rekening
Online spaarrekening voor spaarders die op elk gewenst moment bij hun spaargeld willen kunnen. Er geldt voor nieuwe spaarders tijdelijk een rente van 3,60% tot en met 31 mei 2024.
Voor meer informatie klik hier...

1,50%
t/m
1,70%
Rabobank - Spaarrekening
Internetspaarrekening waarbij het rentepercentage af kan hangen van het spaarsaldo.
Voor meer informatie klik hier...

1,50%
t/m
1,70%
Rabobank - Spaarrekening Jongeren
Spaarrekening waarop jongeren via internet en telefoon kunnen sparen.
Voor meer informatie klik hier...

1,40%
t/m
1,70%
Triodos Bank - Internet Sparen
Beheer van de rekening gaat via internet (internetsparen). Duurzame spaarrekening geschikt voor alle leeftijden.
Voor meer informatie klik hier...

1,50%
t/m
1,65%
ABN AMRO - KinderToekomst Spaarrekening
Spaarrekening waarmee (groot)ouders kunnen sparen voor hun (klein)kind. Te openen voor een kind dat nog geen 11 jaar oud is. De rente bestaat normaal gesproken uit een basisrente en een bonusrente. De bonusrente wordt alleen uitgekeerd over het saldo dat aan het eind van een kalenderjaar op de rekening staat.
Voor meer informatie klik hier...

1,25%
t/m
1,60%
ING - Groei Groter Rekening
Spaarrekening met variabele rente waarop ouders en grootouders kunnen sparen voor hun (klein)kind. De spaarrente hangt af van het spaarsaldo.
Voor meer informatie klik hier...

1,50%
CiviBank (via Raisin) - Spaarrekening
Je kunt bij deze spaarrekening tussentijds geen bedragen bijstorten. Dus bij het openen van de rekening stort je gelijk het gehele spaarbedrag. Ook als je geld van de rekening op wilt nemen, moet je gelijk het volledige bedrag opnemen. Daarnaast geldt er bij het opnemen van het spaargeld een opzegtermijn van 31 dagen.
Voor meer informatie klik hier...

1,50%
ABN AMRO - Beleggers Spaarrekening
De Beleggers Spaarrekening wordt gekoppeld aan een effectendepot waarmee u in effecten kunt handelen. Met de Beleggers Spaarrekening kunt u dus zowel sparen als beleggen via dezelfde rekening. Op het moment dat u effecten verkoopt, komt de opbrengst direct op deze rekening.
Voor meer informatie klik hier...

1,50%
ABN AMRO - Direct Sparen
Spaarrekening zonder beperkende voorwaarden.
Voor meer informatie klik hier...

0,00%
t/m
1,50%
ING - Oranje Spaarrekening
Beheer via internet en mobiel. Spaarrente kan afhankelijk zijn van de hoogte van het spaarsaldo.
Voor meer informatie klik hier...

0,00%
ABN AMRO - Jongerengroeirekening
Betaalrekening waarop ook gespaard kan worden. Deze spaarrekening is speciaal bedoeld voor jongeren tot 18 jaar.
Voor meer informatie klik hier...

0,00%
ING - Kinderrekening
Combinatie van een betaalrekening en spaarrekening voor jongeren tot 12 jaar.
Voor meer informatie klik hier...

0,00%
Rabobank - Rabo JongerenRekening
Rekening voor jongeren vanaf 0 tot 18 jaar. De Rabo Jongerenrekening is zowel een betaalrekening als een spaarrekening.
Voor meer informatie klik hier...

Klik hier voor een overzicht van de spaarbanken die u op deze site kunt vinden...