Al sinds 2005
dagelijks bijgewerkt
1.200.000 mensen
bezoeken ons per jaar
Eerlijk vergelijken
volledig onafhankelijk

Geld lenen met de laagste rente

Vergelijken van rentes op leningen en meer

Een lening afsluiten - wat is daarbij de beste keuze? De rentes voor leningen vergelijken is de manier om de goedkoopste manier van geld lenen te vinden. Wij helpen u door op ActueleRentestanden.nl dagelijks de rentes voor leningen bij te werken: zo is onze vergelijking van leenrentes altijd actueel en vindt u de persoonlijke lening of het doorlopend krediet met de laagste rente.

De laagste leenrentes

Persoonlijke lening rente
€5.000

Lender en Spender

Persoonlijke Lening
6,20%
€10.000

Lender en Spender

Persoonlijke Lening
5,00%
€15.000

BNP Paribas PF

Persoonlijke Basis Lening
4,20%
€25.000

Freo

Persoonlijke lening
3,80%
€50.000

Freo

Persoonlijke lening
3,60%
alle persoonlijke leningen vergelijken
Doorlopend krediet rente
€5.000

Freo

Doorlopend krediet
6,00%
€10.000

Directa

Doorlopend krediet
5,50%
€15.000

Freo

Doorlopend krediet
4,70%
€25.000

DEFAM

Doorlopend Krediet Premium
4,50%
€50.000

DEFAM

Doorlopend Krediet Premium
4,50%
alle doorlopende kredieten vergelijken

Historische leenrentes

In bovenstaande grafiek ziet u het historische renteverloop voor de leenvormen persoonlijke lening (looptijd 5 jaar) en doorlopend krediet. Het gaat om de laagste leenrente in de markt bij een leenbedrag van 25.000 euro. Deze grafiek geeft een goed beeld van de ontwikkeling van de historische leenrentes.

Geld lenen tegen de laagste rente

Een lening afsluiten kan vaak heel gemakkelijk. Daardoor vergeten mensen soms goed te kijken naar de rente die ze gaan betalen voor hun lening. Dat is zonde, want teveel rente betalen is gewoon weggegooid geld.

Rentes voor leningen vergelijken

Het vergelijken van de rentes voor een lening is lang niet altijd vanzelfsprekend. Misschien bent u al zo blij dat u geld kunt lenen bij uw bank, dat u vergeet kritisch naar de rente te kijken? En dat terwijl het vrij eenvoudig is om de leenrentes goed op een rij te krijgen.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Leningen zijn er in twee hoofdvormen: de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Die laatste leenvorm is flexibel maar ook onzekerder en duurder dan de eerste. Voordat u de rentes van leningen gaat vergelijken is het verstandig om te bepalen welke vorm uw voorkeur heeft.

Factoren die de leenrente bepalen

Naast het type lening zijn er nog andere factoren die bepalen hoe hoog de rente is die u voor uw lening moet betalen. De hoogte van het bedrag dat u leent bijvoorbeeld: het kan qua rente enorm schelen of u 5.000 euro, 25.000 euro of 50.000 euro leent. Ook kan de vraag of u een eigen woning bezit kan meespelen - sommige leningen kunnen alleen door een woningeigenaar afgesloten worden.

Minimale en maximale rente

In de vergelijking van rentes voor leningen ziet u een minimale en een maximale rente. Soms is deze gelijk, vaak ook niet. Dat komt doordat sommige kredietbanken de rente laten afhangen van uw persoonlijke profiel. Hoe meer zekerheid zij zien in uw gegevens, hoe lager de rente dan is.

Lening afsluiten? Kijk ook naar de voorwaarden!

Het is logisch dat u voor lening met de laagste rente kiest, maar vergeet niet ook naar de voorwaarden te kijken. Bij leningen gaat dat vooral om de vraag of u het openstaande bedrag wel of niet boetevrij kunt aflossen, en wat er gebeurt als u zou komen te overlijden. Bij sommige banken komt de lening dan te vervallen, bij andere niet.

Leenberekeningen maken

Voordat u een lening afsluit is het verstandig om te weten waar u aan toe bent. Wat de maximale lening is die u kunt afsluiten en welk bedrag u aan maandlasten voor het terugbetalen kunt verwachten. Door voordat u geld leent een goede analyse te maken van de mogelijkheden en gevolgen, zorgt u ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan!

Kijk voor meer over geld lenen ook eens op Lening.nl