Al sinds 2005
dagelijks bijgewerkt
1.200.000 mensen
bezoeken ons per jaar
Vragen? Bel ons!
  maatschappij min. 1 max. 1  
Freo - Persoonlijke lening7,20 %7,20 %offerte
Lloyds Bank - Persoonlijke lening6,90 %7,40 %offerte
DEFAM - Persoonlijke Lening Premium7,90 %7,90 %offerte
Santander - Persoonlijke lening8,90 %8,90 %offerte
ABN AMRO - Persoonlijke Lening8,10 %10,00 %offerte
BNP Paribas PF - Persoonlijke Basis Lening8,50 %10,30 %offerte
BNP Paribas PF - Persoonlijke Lening8,80 %10,40 %offerte
ING - Persoonlijke Lening7,70 %10,50 %offerte
Qander - Persoonlijke lening7,80 %10,60 %offerte
DEFAM - Huiseigenaar Persoonlijke Lening8,20 %10,70 %offerte
Lender en Spender - Persoonlijke Lening7,50 %10,80 %offerte
DEFAM - Persoonlijke Lening8,30 %10,80 %offerte
Directa - Persoonlijke lening7,70 %14,00 %offerte
Bekijk alle resultatenBekijk alleen de top resultaten
1 De genoemde rentetarieven voor lenen zijn effectieve jaarrentes die wij uit informatiebronnen van van de kredietverstrekkers zelf halen. De rente van een persoonlijke lening is gebaseerd op een looptijd van 60 maanden, andere looptijden zijn mogelijk. U kunt aan deze rentetarieven voor geld lenen geen rechten ontlenen (disclaimer). Meer weten over hoe wij werken? Check onze werkwijze en verdienmodel bij lenen.

De leenrentes zijn het laatst gecontroleerd: 16-7-2024.

Aandachtspunten bij vergelijking persoonlijke lening

Wilt u geld lenen en heeft u voor een persoonlijke lening (PL) als leenvorm gekozen? Dan kunt u de mogelijkheden bij de verschillende kredietverstrekkers met elkaar gaan vergelijken.

Rente en voorwaarden vergelijken

In onze vergelijking van persoonlijke leningen vind u gemakkelijk de PL met de laagste rente. Bovendien kun u bij de Details de voorwaarden checken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Persoonlijke lening: vaste rente

Een PL heeft een vaste rente: u maakt bij het afsluiten een aantal afspraken met de bank - die wijzigen tijdens de looptijd niet meer. Die afspraken gaan over:

  • de leenrente
  • de looptijd
  • het leenbedrag

Uit deze gegevens volgt automatisch het maandbedrag dat u moet gaan betalen voor de lening.

Alternatief: doorlopend krediet

Een alternatief voor de persoonlijke lening is het doorlopend krediet (DK): dat heeft een variabele rente en biedt ook op de andere punten veel flexibiliteit. U kunt bij die kredietvorm de afbetaalde bedragen weer opnieuw opnemen en extra aflossen zoveel en zo vaak u wilt. Daardoor staat de looptijd vooraf ook niet vast. Het enige dat vaststaat bij het DK is het maandbedrag. Dat is dus een heel ander soort lening dan de PL. Het is de keuze tussen duidelijkheid en flexibiliteit.

De laatste jaren bieden steeds minder banken een doorlopend krediet aan. In plaatst daarvan komen er nieuwe leningen op de markt die een aantal kenmerken van een doorlopend krediet en een persoonlijke leningen combineren. Een soort "hybride kredietvorm" dus.

Voorwaarden bij een PL

In de details van elke persoonlijke lening op onze website vindt u informatie over:

  • de aanvangsleeftijd
  • kwijtschelding bij overlijden: wordt het overgebleven bedrag bij overlijden kwijtgescholden, of moeten de nabestaanden dit betalen?
  • boetevrij aflossen: kunt u tijdens de looptijd zonder boete uw lening aflossen?

Rente persoonlijke lening bijhouden

Misschien denkt u: de rente voor mijn persoonlijke lening is vastgelegd, dus daar hoef ik niet meer naar te kijken? Dat is maar ten dele waar. Vanuit de kredietverstrekker wordt de rente inderdaad niet meer aangepast.

Tussentijds oversluiten kan voordeel opleveren

Echter: als de rente voor nieuwe persoonlijke leningen in de loop van de tijd daalt kan het voordeel opleveren om op enig moment uw lening over te sluiten naar een andere bank. Daarom is het tóch zinvol om de leenrente in de gaten te houden na het afsluiten van uw PL.

Mis geen voordeel: Update Lenen in uw mail

Wij houden de leenrente dagelijks bij en verwerken die direct op onze website. Via onze HomeFinance MailService sturen we periodiek een Update Lenen, waarmee u de actuele laagste leenrentes in uw mailbox krijgt.

Aanmelden Update Lenen