Al sinds 2005
dagelijks bijgewerkt
1.200.000 mensen
bezoeken ons per jaar
Eerlijk vergelijken
volledig onafhankelijk

Internationaal spaarplatform Binck Sparen

Sparen bij een buitenlandse bank via BinckBank?

BinckBank kent u wellicht als bekende naam uit de Nederlandse beleggingsmarkt. Het bedrijf werd opgericht in 2000 en had eind 2017 meer dan 632.000 rekeninghouders met 26 miljard euro aan geadministreerd vermogen. BinckBank wil echter meer bieden dan alleen beleggingsdiensten: ook sparen tegen een mooie rente is immers interessant voor de consument. Daarom is BinckBank per 15 februari 2018 gestart met Binck Sparen.

Interessante spaarrente in het buitenland

Binck Sparen is een oplossing voor mensen die niet alleen willen beleggen, maar ook genoegen willen nemen met de spaarrente die in Nederland te krijgen is. In sommige andere landen zijn de rentes hoger - met Binck Sparen krijgt u op een eenvoudige manier toegang tot die hogere spaarrentes.

Europees depositosparen via Raisin

Sinds 2013 is in Duitsland het bedrijf Raisin actief als fintech-spaarbemiddelaar. BinckBank heeft samenwerking gezocht met Raisin om de Nederlandse spaarder toegang te geven tot de buitenlandse banken waar dit platform mee werkt. In eerste instantie wordt gestart met deposito's van twee banken: Euram Bank uit Oostenrijk en J&T Banka uit Tsjechië, de insteek is dat daar snel andere banken bij komen.

Is dat wel veilig - elders in Europa sparen?

Elke bank waarmee Binck Sparen gaat samenwerken is gevestigd in een lidstaat van de Europese Unie (EU) en valt daarmee onder een depositogarantieregeling met een dekking van € 100.000 per persoon per bank. Het is aan u om te beslissen in hoeverre u de spaargarantie van het betreffende land betrouwbaar genoeg vindt om er uw geld aan toe te vertrouwen. Goed om te realiseren is dat niet ieder EU-land de euro voert, en de garantie in sommige landen (zoals Tsjechië) geldt in de lokale valuta.

Hoe werkt Binck Sparen?

Het gemak van Binck Sparen is dat u maar één keer een onlinerekening hoeft te openen en vanuit die rekening eenvoudig deposito's kunt openen bij de aangesloten banken. Daarvoor hoeft u dus niet zelf contact te hebben met de bank in het buitenland - met alle communicatieproblemen van dien. Ook helpt Binck Sparen bij het voorkomen of terugvragen van bronbelasting bij de buitenlandse bank.

Lees voordat u besluit te gaan sparen bij een bank in het buitenland goed welke aandachtspunten daarbij van belang zijn!

Vergelijk de deposito rentes inclusief het aanbod van Binck