Al sinds 2005
dagelijks bijgewerkt
1.200.000 mensen
bezoeken ons per jaar
Eerlijk vergelijken
volledig onafhankelijk
  maatschappij min. 1 max. 1  
DEFAM - Doorlopend Krediet Premium4,50 %4,50 %offerte
Directa - Doorlopend krediet4,60 %4,60 %offerte
Qander - Doorlopend Krediet4,60 %8,00 %offerte
DEFAM - Huiseigenaar Doorlopend Krediet4,80 %5,80 %offerte
DEFAM - Doorlopend Krediet4,90 %5,90 %offerte
ING - Doorlopend krediet voor huiseigenaren6,70 %6,70 %
geen
offerte
geen offerte mogelijkdetails
ING - Doorlopend krediet7,40 %7,40 %
geen
offerte
geen offerte mogelijkdetails
1 De genoemde rentetarieven voor lenen zijn effectieve jaarrentes die wij uit informatiebronnen van van de kredietverstrekkers zelf halen. De rente van een persoonlijke lening is gebaseerd op een looptijd van 60 maanden, andere looptijden zijn mogelijk. U kunt aan deze rentetarieven voor geld lenen geen rechten ontlenen (disclaimer). Meer weten over hoe wij werken? Check onze werkwijze en verdienmodel bij lenen.

De leenrentes zijn het laatst gecontroleerd: 17-1-2022.

Aandachtspunten bij vergelijking doorlopend krediet

Het vergelijken van doorlopende kredieten is in de basis eenvoudig: het gaat om de laagste rente, die vindt u in onze vergelijking.

Wat is een doorlopend krediet?

Heeft u goed in beeld wat een doorlopend krediet is en hoe het werkt? Wat de verschillen zijn met de persoonlijke lening? Dat is wel belangrijk als u de keuze maakt voor deze vorm van geld lenen. Daarom nemen we dat nog even kort met u door.

Flexibel tegenover vast

Het doorlopend krediet (DK of DLK) is heel flexibel: u krijgt in feite niet meer dan een limiet, een grensbedrag tot waar u geld kunt opnemen. U kunt op ieder moment aflossen wat u wilt en ook weer opnieuw geld opnemen - zolang u maar binnen de kredietlimiet blijft. De rente van een DK is variabel, net als de looptijd.

Een persoonlijke lening (PL) is juist vast. Het geleende bedrag krijgt u op uw rekening gestort, daarna ligt alles vast: rentepercentage, looptijd en maandbedrag. Opnieuw opnemen van afgeloste bedragen is niet mogelijk bij een PL.

Kiezen tussen DK en PL

De kredietvormen zijn zo verschillend dat het vaak snel duidelijk is welke het beste bij u past. Met een doorlopend krediet kiest voor flexibiliteit en enige onzekerheid vanwege de variabele rente. Als dat is wat u wilt kiest u voor het DK en gaat u de mogelijkheden vergelijken.

Verschillen in rente en voorwaarden

In onze vergelijking van doorlopende kredieten ziet u in één oogopslag de verschillen in de leenrentes. Dat is echter niet het enige waar u naar moet kijken. De rente bij een DK is variabel en kan dus op ieder moment veranderen. Bovendien zijn er diverse voorwaarden die per kredietverstrekker kunnen verschillen. Meer informatie over de rente en voorwaarden kunt u zien bij de Details van de lening.

Voorwaarden doorlopend krediet

Een DK heeft een aantal voorwaarden die goed zijn om naar te kijken bij het vergelijken:

  • de aanvangsleeftijd
  • kwijtschelding bij overlijden: wordt het openstaande krediet kwijtgescholden bij overlijden of verhaald op de nabestaanden?
  • percentage maandbedrag: welk percentage van de kredietlimiet betaalt u per maand?

Renteverschillen

De rente van een doorlopend krediet verschilt per bank en wordt vaak lager naarmate de kredietlimiet hoger is. Bovendien is de rente variabel, waardoor u niet zeker weet dat de voordeligste keuze nu later ook het goedkoopste blijft. Het is daarom goed om de rente in de gaten te blijven houden. Oversluiten naar een andere kredietverstrekker kan prima als die later goedkoper blijkt.

Rente doorlopend krediet bijhouden

Gezien de variabele rente van het doorlopend krediet is het verstandig om de ontwikkeling van de leenrente in de gaten te houden. Wij houden de rentes dagelijks bij en verwerken die direct op onze website. Via onze HomeFinance MailService sturen we periodiek een Update Lenen, waarmee u de actuele laagste leenrentes in uw mailbox krijgt.

Aanmelden Update Lenen