Al sinds 2005
dagelijks bijgewerkt
1.200.000 mensen
bezoeken ons per jaar
Vragen? Bel ons!
  maatschappij min. 1 max. 1  
ABN AMRO - Persoonlijke Lening8,10 %10,00 %offerte
BNP Paribas PF - Persoonlijke Lening8,80 %10,40 %offerte
BNP Paribas PF - Persoonlijke Basis Lening8,50 %10,30 %offerte
DEFAM - Persoonlijke Lening8,30 %10,80 %offerte
DEFAM - Huiseigenaar Persoonlijke Lening8,20 %10,70 %offerte
DEFAM - Persoonlijke Lening Premium7,90 %7,90 %offerte
Directa - Persoonlijke lening7,70 %14,00 %offerte
Directa - Flex en Zeker7,90 %11,10 %offerte
Freo - Persoonlijke lening7,20 %7,20 %offerte
ING - Persoonlijke Lening7,70 %10,50 %offerte
Lender en Spender - Persoonlijke Lening7,50 %10,80 %offerte
Lloyds Bank - Persoonlijke lening6,90 %7,40 %offerte
Qander - Flex en Zeker8,00 %10,80 %offerte
Qander - Persoonlijke lening7,80 %10,60 %offerte
Santander - Persoonlijke lening8,90 %8,90 %offerte
Bekijk alle resultatenBekijk alleen de top resultaten
1 De genoemde rentetarieven voor lenen zijn effectieve jaarrentes die wij uit informatiebronnen van van de kredietverstrekkers zelf halen. De rente van een persoonlijke lening is gebaseerd op een looptijd van 60 maanden, andere looptijden zijn mogelijk. U kunt aan deze rentetarieven voor geld lenen geen rechten ontlenen (disclaimer). Meer weten over hoe wij werken? Check onze werkwijze en verdienmodel bij lenen.

De leenrentes zijn het laatst gecontroleerd: 16-7-2024.

Leningen vergelijken

Het vergelijken van leningen gaat heel eenvoudig: u gebruikt simpelweg onze vergelijkingen om de goedkoopste lening te vinden! Daarbij is het handig om éérst de leenvorm te kiezen voor de lening die u wilt afsluiten.

Persoonlijke lening of alle leenvormen?

U kunt bij de vergelijking kiezen tussen het vergelijken van persoonlijke leningen of alle leenvormen. Bij alle leenvormen kan het gaan om een doorlopend krediet, maar ook leenvormen die zowel kenmerken van een persoonlijke lening als een doorlopend krediet hebben (hybride leenvormen). Maar wat is het verschil tussen die drie leenvormen? Dat leggen we met plezier even uit.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening (PL) is een kredietvorm waarbij u duidelijke vaste afspraken maakt met de bank. Bij het afsluiten van de PL wordt vastgelegd:

  • hoeveel u leent (het leenbedrag)
  • hoeveel rente u gaat betalen (het rentetarief)
  • in hoeveel maanden u de lening gaat aflossen (de looptijd)

Als hierbij cijfers ingevuld worden volgt daaruit vanzelf het maandbedrag dat u voor uw persoonlijke lening gaat betalen aan de bank. Deze maandtermijn is dus ook vast en u weet precies wanneer de lening helemaal is terugbetaald.

De laatste jaren is de persoonlijke lening met afstand de meestgekozen kredietvorm.

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet (DK of DLK) is eigenlijk een kredietfaciliteit. U krijgt een limiet tot uw beschikking - tot dat bedrag kunt u geld opnemen. Zodra er geld opgenomen is gaat u een (meestal vast) maandbedrag betalen. Uit dat maandbedrag wordt eerst de rente gehaald die u moet betalen voor het geleende geld - wat er overblijft wordt afgelost op het openstaande kredietbedrag. U kunt naar eigen wens aflossen en weer geld opnemen, zolang u binnen de kredietlimiet blijft. Het rentepercentage is bij een doorlopend krediet variabel.

Dit alles zorgt ervoor dat het een zeer flexibele vorm van geld lenen is - niet te vergelijken met de persoonlijke lening.

Welke leningen zijn er nog meer?

Het doorlopend krediet verdwijnt steeds meer van de kredietmarkt. In plaats daarvan komen kredietverstrekkers met leningen die zowel wat kenmerken van een persoonlijke lening hebben als ook wat kenmerken van een doorlopend krediet. Deze leningen nemen we ook mee bij de vergelijking van "Alle leenvormen".

Welke lening heeft de laagste rente?

In de vergelijking van alle leenvormen ziet u direct welke leenvorm goedkoper is: de lening met de laagste rente staat bovenaan.

Houd er wel rekening mee dat niet elke bank aan iedereen die lening met de laagste rente verstrekt. Er zijn veel banken die werken met zogeheten 'risk based pricing' - daarbij hangt de leenrente af van uw profiel (het risico dat de bank loopt op betalingsproblemen).

Leenrente in de gaten houden

Na het afsluiten van een lening bent u misschien geneigd om niet meer na te denken over de leenrente. Het is verstandig om dat wel te doen: in de loop van de tijd kan de rente voor geld lenen behoorlijk veranderen. Bij een gedaalde rente kan het interessant zijn om een lopende lening over te sluiten naar een nieuwe. Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkeling van de leenrente en nieuws over leningen. Dat doen we met de Update Lenen van onze HomeFinance MailService.

Aanmelden Update Lenen

Kijk ook naar de voorwaarden!

Tot slot: vergeet niet bij het vergelijken van leningen ook te kijken naar de voorwaarden. Die verschillen nog weleens en dat kan ervoor zorgen dat de lening met de laagste rente niet de beste voor u is.